26 Eylül 2013 Perşembe

KöklüDeğişiim

KöklüDeğişiim
Murat Genç’ten İslami Duyarlılığa Sahip Medya Kurumlarına Mektup

Geçtiğimiz Nisan ayında Hizb-ut Tahrirli olmak suçlamasıyla tutuklanan ve Erzurum H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan Murat Genç İslami duyarlılığa sahip medya kurumlarına hitaben bir mektup yazarak yaşananları anlattı.

28 Şubat sürecinin Müslümanların oylarıyla iktidara gelen AKP Hükümeti eliyle devam ettirildiğinin en önemli göstergelerinden biri olarak geçtiğimiz Nisan ayında Erzurum’da 5 Hizb-ut Tahrirli Müslüman kardeşimiz sabahın seherinde gerçekleştirilen bir operasyonla tutuklanmıştı.

Sınırlı bir takım yazılı-görsel medyada yer bulsada bu gelişme; birileri görmek istemese de, artık herşeyin değiştiğini iddia etse de, muktedir olanların yanında saf tutma aşkı ile kör olsa da hiç bir suçları olmamasına, hiçbir terör eylemine karışmamış olmalarına rağmen Müslümanların bu ülkede haksız yere göz altına alınıp cezaevlerine gönderildiğinin ve hukuk dışı uygulamalara tabi tutulduğunun bir ispatı niteliğindeydi.

İşte tutuklanan 5 Hizb-ut Tahrirli Müslüman kardeşimizden biri olan Murat Genç, Erzurum H Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinden kendisi ve tutuklu kardeşleri adına; İslami duyarlılığa sahip medya kurumlarında yayınlanması dileğiyle bir mektup kaleme almış ve tarafımıza ulaştırmıştır.

Mektubunda Hizb-ut Tahrir’i, yaşadıklarını, kendilerine uygulanan hukukun çelişkilerini anlatan Murat Genç; yapılan bu operasyonları ve tutuklamaları çeşitli iftiralarla ‘ak’lamaya çalışanları alemlerin Rabbine, kimsesizlerin kimsesine havale ediyor ve Erzurum H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan daha doğrusu Medrese-i Yusufiye’den Müslümanların bir nebzede olsa sesi olmaya çalışıyor.

KöklüDeğişim olarak İslami duyarlılığımız ve İslami kardeşlik hukuku gereği kardeşimizin mektubunu İslami kamuoyu ile paylaşıyoruz:
http://kokludegisim.net/hbr/mektup_1.jpg
http://kokludegisim.net/hbr/mektup_2.jpg
http://kokludegisim.net/hbr/mektup_3.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder