21 Eylül 2013 Cumartesi

SEN, SEN, GÜZEL KARDEŞİM SENİ YARADANA İTAAT ETMEK İÇİN YOL ARIYORSUN VE TAM BU SIRADA PEYGAMBER OLDUĞUNU İDDİA EDEN ONLARCA KİŞİ ORTAYA ÇIKIYOR....

SEN, SEN, GÜZEL KARDEŞİM SENİ YARADANA İTAAT ETMEK İÇİN YOL ARIYORSUN VE TAM BU SIRADA PEYGAMBER OLDUĞUNU İDDİA EDEN ONLARCA KİŞİ ORTAYA ÇIKIYOR....
PEKİ SEN BUNUN HANGİSİNİN PEYGAMBER OLDUĞUNU NASIL BİLECEKSİN ??
1-BİR ÖNCEKİ GELEN PEYGAMBERİN SÖZLERİNİN İÇİNDE BU YENİ GELECEK PEYGAMBERİN SIFATLARI MEVCUT.(HADİ HAHAMLAR NEFSİNE UYUP YALAN SÖYLEDİLERSE)
2-PEYGAMBER OLDUĞUNU SÖYLEYEN KİŞİNİN GETİRMİŞ OLDUĞU SÖZLERE BAKILIR VE BU SÖZLER VAKASINA MUTABIK MI, DEĞİL Mİ ONA BAKILIR.
SEN İNSAN OĞLU ARAŞTIRMAKLA MÜKELLEFSİN.
ÖRNEK;TRAFİKTE BİR YASA ÇIKTI KIRMIZI IŞIKTA GEÇENE 350 LİRA CEZA.
SENDE KIRMIZI IŞIKTA GEÇTİN VE SENİ POLİS YAKALADI BEN BİLMİYORDUM YASAK OLDUĞUNUN CEZALI OLDUĞUNU DERSEN AF EDİLİRMİSİN..?
YOK HAYIR EDİLMEZ VE CEZAYI ÖDERSİN.
NEDEN?
SENDE ARAŞTIRMAK BİLMEK ZORUNDASIN YENİ ÇIKAN KANUNLARI.
İŞTE BUNUN GİBİ BU DÜNYAYA GELİŞ GAYEMİZİN NEDENLERİNİ VE GETİRENİN DOĞRUMU DEĞİLMİ OLDUĞUNU ARAŞTIRMAK MEÇBURUYETİNDEYİZ.(BUNUN İÇİN BİZE AKIL VERİLMİŞ)

Ne zaman onlara: "Allah'ın indirdiklerine uyun" denilse, onlar: "Hayır, biz, atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız" derler. Ya atalarının aklı bir şeye ermez ve doğru yolu da bulamamış idiyseler? (Bakara Suresi, 170)

Kuran'ın gözardı edildiği bir ortamda gerçek anlamda bir dinin yaşandığını düşünmek imkansızdır. Bu noktada, Kuran'daki din ile, halk arasındaki dinin farkını iyi belirlemek gereklidir. Şuna çok dikkat etmek gerekir: Eğer din, Kuran'ın uygulanması değil de, atalardan kalma geleneklerin devam ettirilmesi olarak anlaşılırsa, o din artık İslam olamaz.

Bugün halk arasında dindar olarak bilinen pek çok insanın Kuran'dan habersiz olması durumun çarpıklığını ortaya koymaktadır. Din, adeta atalardan kalan bir miras olarak devam etmektedir ki bunun -Allah'ın dilemesi dışında- Allah katında herhangi bir değeri olmasını beklemek yanlış olur.

Budistlerden Yahudilere, totemlere tapan Afrika kabilelerine kadar pek çok toplum, dinlerini atadan kalma miras olarak uygulanmaktadır ve bunların hiçbiri hak din değildir. Çünkü bu dinlerde amaç, hak dinde olduğu gibi Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak değil, geleneği devam ettirmenin getirdiği nostaljik zevki yaşamak, kimi zaman da bazı çıkarlar elde etmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder