29 Mayıs 2014 Perşembe

Hizb-ut Tahrir Tarafından Suriye Halkına...

Hizb-ut Tahrir Tarafından Suriye Halkına Sunulan İkinci Siyaset Belgesi, Suriye Değişimine Karşı Kurulan Uluslararası Komplo İçin Köklü Çözüm, Kurbanlar İçin Bir Taçlandırma ve Değişim İçin de Bir Zaferdir

Hizb-ut Tahrir / Suriye Vilayeti, "Hep birlikte Suriye zalimini devirmek ve Nübüvvet metodu üzere Hilafeti kurmak" başlığı altında mümin ve murabıt Suriye halkı için ikinci Siyaset Belgesi'ni yayınladı. Siyaset Belgesi, Suriye değişiminin Allah'ın sağlam ve metin ipine sarılmasını hedefliyor. Bundan dolayı bu Siyaset Belgesi, Suriye değişimine tuzak ve kumpas kuran, hile ve entrika kurmaya devam eden Amerika, Avrupa, Rusya ve Çin şeytanlarının uykularını kaçırıyor.

وَمَكْرُ أُولَئِكَ هُوَ يَبُورُ "İşte onların tuzağı boşa çıkar." [Fatır 10]

Bu şeytanlar, Suriye zaliminin yanında yer aldılar. Ümmetin genç evlatlarının öldürülmesi, iradesinin bitirilmesi, izzet ve onurunun ezilmesi için para, silah ve askerler ile desteklediler. Dinlerine bağlı bu devrimin kahraman erkeklerine, adam gibi çocuklarına, Hansa gibi kadınlarına şaştılar. Bütün İslami ümmet, zorba yöneticilerine karşı yaptıkları değişimde Suriye halkının yanında yer aldığı için şaşırıp kaldılar. Yüce Hilafet farzını gerçekleştirmek amacıyla Siyaset Belgemiz yayınlandı. Hilafet kurulmadan ümmetin ne umudu ne hayatı ne de geleceği var. Sıkıntı ve şiddet ne kadar artarsa artsın Allah'ın izniyle Hilafet kurulacaktır.

Siyaset Belgesi'nin, ön girişinde şöyle geçmektedir: "Bu Siyaset Belgesi'ni, mübarek değişimin başlangıcından üç yıl sonra azimli ve sebatkâr Suriye halkına sunuyoruz. Umulur ki onların kurtuluş yolunu aydınlatır. Ölüm, zulüm, kuşatma, açlık ve sürgüne maruz kalmalarına rağmen hedefe ulaşmak için onlara yardımcı olur..." Sonra bu Siyaset Belgesi, Suriye toprakları üzerinde olup biten hakikatleri şu sözlerle dile getiriyor: "Suriye'de çoğunlukla çatışma, iki taraf arasında devam eden siyasi Hadârat çatışmasıdır. Bir tarafta Amerika ve onu takip eden Avrupa, Rusya, ajan ve yandaşlar. Diğer tarafta ise, Suriye halkı merkezli İslami ümmet. Birinci taraf, Suriye topraklarında Hilafetin kurulmasını engellemek ve selefi gibi Amerika ve Batı'nın övgüsüne mazhar laik bir rejim oluşturmak için çabalıyor. İkinci taraf, İslam'ın kalbi Suriye topraklarında, Aziz ve Kaviyy olan Allah'ın övgüsüne mazhar İslami sistem ile hükmeden Hilafeti kurmak, sonra da Müslümanların ülkelerine yaymak için çabalıyor."

Ey mübarek Suriye değişimi Müslümanları! Suriye değişimi, Allah'ı birleyen ve Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem'iörnek edinen bir değişim olduğunu kanıtladı. Raşit Halifeler Devletine benzeyen bir devlette olabilecek sloganlar dile getirildi. Bu nedenle Siyaset Belgesi'nde şunlar belirtildi: "Burada, Suriye halkına şunu da hatırlatmada fayda vardır. Bu mübarek değişimde sonuca ulaşmak, meyvelerini toplamak, nimetlerinden faydalanmak için her şeylerini feda etiler. Gemilerini yaktılar, seçeneklerini elediler. Geriye önlerinde düşman, arkalarında deniz kaldı. Zafer elde etmek için bu amansız yürüyüşe devam etmekten başka hiçbir yolları yok. Ama yok eğer dereyi geçerken at değiştirirlerse, o zaman hüsrana uğrarlar ve pişman olurlar.

كَالَّتِي نَقَضَتْ غَزْلَهَا مِنْ بَعْدِ قُوَّةٍ أَنْكَاثًا"İpini kuvvetle büktükten sonra çözüp açan kadın gibi [olmayın]" [Nahl 92] Sonra bu Siyaset Belgesi, Allah ve Rasûlü'nü razı eden şeri siyasi hitabını, İnşaAllah değişimi zafere ulaştıracak ölüm kalım noktaları sonlandırdı. "... Geriye yapılması gereken önemli adımları tespit etmekten başka bir şey kalmadı. İnşaAllah bu adımlar bizi, zalim rejimi devirme ve Şam'da İslami yönetimi kurma sonucuna ulaştıracaktır:

1- Herkes tarafından açıkça projemizin, Nübüvvet metodu üzere Hilafet olduğunun ilan edilmesi.

2- Ulusal Konsey, Koalisyon ve Genelkurmay'ın devrimi temsil etmediklerini açıkça beyan edilmesi.

3- Samimi politikacılar ve askerler tarafından Batılı ülkeler ve ajanları ile olan bağların tamamen koparılması.

4- Kirli politik paradan tamamen uzak durulması.

5- Hilafet projesi karşısında duran herkesin, Allah'a, Rasûlü'ne ve müminlere ihanet içinde olduğunun kabul edilmesi.

6- Dışarı ile bağlantılı liderlerin temiz liderler ile değiştirilmesi.

7- Değişim komutanları ve güç ehli tarafından Hizb-ut Tahrir ve liderliğine nusret verilmesi. Hâkimler, âlimler ve insanların ileri gelenlerinden oluşan Ehli hal vel Akd sahibi kimselerin samimiyetle ve dürüstçe Hizb-ut Tahrir'in desteklenmesi üzerinde bir araya gelmeleri. Çünkü Hizb-ut Tahrir, Allah'ın Kitabı, Rasûlü'nün sünnetinden çıkarılan net devlet projesine sahiptir. Ayrıca Müslümanlara karşı kurulan komploları daha iyi deşifre ediyor. Üstelik uluslararası siyaset deneyimine de sahip. Evs ve Hazreç örnek edinilerek Raşidi Hilafet Devleti projesini kurmak için sebatla bu liderliğin peşinden gidilmelidir. Evs ve Hazreç, Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem'e savaş biati ile biat edip yardım ettiklerinde, Allah onların kalpleri arasında ülfet oluşturarak onları şereflendirdi. İslam Devletini onların elleri ile ikame etti. Oysa onlar, daha önce tefrika ve savaş içindeydiler. Birbirlerinin boyunlarını vuruyorlardı. Yahudi ahitleri ve belgeleri onları birbirine bağlıyordu. Yahudiler onların arasına düşmanlık ve kin tohumlarını ekiyorlardı."

Ey murabıt mümin değişimci Suriye halkı! Şüphesiz biliyorsunuz ki Amerika önderliğinde Batı, projemizi, çalışmamızı ve itibarımızı karalamak için atmadık adım, edinmedik kirli üslup bırakmadı. Bize ve bizim tüm faaliyetlerimize karşı medya karartması uyguladı. Mevcut tüm yollarla Hizb-ut Tahrir'e karşı yalanlar uydurdu. Hayatlarını ve dünyalarını Allah'a satan sadık davet taşıyıcılarının itibarını gözden düşürmek için elinden geleni yaptı. Ama ne yazık ki hüsrana uğradı. Çünkü Batı, bizim bu projemizin göklerin ve yeryüzünün, Amerika'nın, Avrupa'nın, insanların Rabbi ve İlahı tarafından desteklenen Rabbani bir proje olduğunu bilmiyordu. Bize yardım ve hakimiyet vaat eden de O'dur. O'ndan başka güç ve kuvvetimiz yoktur. Allah Subhânehu ve Teâlâ şöylebuyurdu:

إن تنصروا الله ينصركم "Ey inananlar! Siz Allah'ın dinine yardım ederseniz, O da size yardım eder." [Muhammed 7] Böylece biz, O'na yardım ediyoruz, şüphesiz ki Aziz ve Hâkim olan da bize yardım edecektir.

وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَى أَمْرِهِ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ "Allah, işinde galiptir, fakat insanların çoğu bunu bilmezler." [Yusuf 21]

Bu nedenle bu Siyaset Belgesi'ni şu sözlerle size hitap ederek sonlandırıyoruz: "Biz, atılması gereken pratik adımların bunlar olduğunu düşünüyoruz. Suriye'de Hilafet Devletine ulaşmak için yapılması gereken bunlardır. Allah Subhânehu ve Teâlâ şöyle buyurdu:

قُلْ هَذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللَّهِ عَلَى بَصِيرَةٍ أَنَا وَمَنِ اتَّبَعَنِي وَسُبْحَانَ اللَّهِ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُشْرِكِينَ"De ki: "İşte bu benim yolumdur. Ben ve bana uyanlar bilerek Allah'a çağırırız. Allah'ın şanı yücedir. Ben, Allah'a ortak koşanlardan değilim." [Yusuf 108] Hizb-ut Tahrir olarak bizim, uzun süredir bu an için hazırlandığımız bilinmelidir. Allah'ın yardım ile kurulacak Hilafet Devleti için İslam dünyasının tüm ülkelerinden çeşitli biçimlerde destek almaya muktediriz. Dünyadaki Müslümanlar, gözlerini İslam'ın kalbi Suriye'ye diktiler. Dünya tarihini değiştirecek o kritik anlar için tetikte bekliyorlar. Büyük zafer elde etmek için tüm fedakârlıkları yapmaya hazırlar."

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَجِيبُواْ لِلّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُم لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ  "Ey iman edenler! Size hayat verecek şeylere sizi çağırdığı zaman, Allah'ın ve Rasûlü'nün çağrısına uyun ve bilin ki Allah, kişi ile kalbi arasına girer. Yine bilin ki, O'nun huzurunda toplanacaksınız." [Enfal 24]

NOT;Devrim kavramı yerine Değişim yazdım.Çünkü Devrim kavramı kapitalistlerin Fransız ihtilalinde ayaklanan halkı yatıştırmak amacı ile uydurulmuş bir kavram olduğundan.
Mühendis Hişam el-Baba
حزب التحرير
Hizb-ut Tahrir
Suriye Vilâyeti
Medya Bürosu Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder