9 Eylül 2014 Salı

159) Evler, Cihat Meydanlarıdır - Tokat - Nureddin Yıldız - Sosyal Doku ...



EVLER CİHAD MEYDANI DEĞİL EĞİTİM YUVASIDIR

MÜSTEŞRİKLER KAVRAM KARGAŞASI YAPARAK ALİMLERİMİZİDE YANILTIYORLAR.

CİHADIN ASIL MANASINI KULLANDIRMIYORLAR ÇÜNKÜ HİLAFET DEVLETİNİN FARZIYETİNİ UNUTTURMAK İSTİYORLAR.

ASIL CİHADIN TANIMI AŞAĞIDADIR.

3- CİHAD



Cihad; doğrudan ya da mal, görüş veya kalabalıkları çoğaltmak ile yardım ederek Allah Subhenehû ve Teala yolunda savaşta azami gayret sarf etmektir. Zira Allah’ın Kelimesinin/dininin yüceltilmesi için savaşmak cihaddır.



Allah yolunda görüş ile cihada gelince; eğer o görüş Allah yolunda savaş ile doğrudan alakalı ise, o cihaddır. Doğrudan alakalı değilse, onda meşakkat olsa da, Allah’ın Kelimesinin yüceltilmesi için bir takım yararlar olsa da o, Şer’iata göre cihad değildir. Çünkü cihad, Şer’iata göre kıtala/savaşa hastır ve savaş ile doğrudan alakalı her şey cihada dâhil olur. Mesela; savaşa başlaması için orduya tahrik edici, coşturucu hitapta bulunmak, düşmanlarla savaşa teşvik edici makale yazmak gibi doğrudan savaşla alakalı ise yazılı ve sözlü görüş cihaddır, aksi halde cihad değildir. Buna binaen, siyasi mücadeleye, zalim Müslüman yöneticilerle çatışmaya, her ne kadar büyük sevabı olsa da ve Müslümanlara çok büyük yararları olsa da, cihad ismi verilmez. Zira mesele meşakkat ve fayda meselesi değildir. Mesele sadece bu kelimenin içinde geçtiği Şer’î manadır. Şer’î mana ise kıtaldır ve onunla alakalı görüş, konuşma, yazma, tuzak ve hile planlama v.b. her husustur.





http://islamdevleti.info/kitaplar/Islam_Sahsiyeti_Cilt_2/19.htm



https://www.facebook.com/photo.php?fbid=617772824910199&set=a.311263165561168.71511.100000324607185&type=1&theater

2 yorum:

  1. Cihad ne bu alimlerin anladığı gibi nede filistinde,suriyede,afganistan gibi islam beldelerindeki kardeşlerine yardıma giden kişilerinki gibidir.
    Cihad İslam devletini ordusunun görevlerinden bir görevdir.
    Bunu bilen müsteşrikler kavram kargaşası yaparak İslam HİLAFET Devletini engellemek vede bütünü parcalayıp güçsüz hale getirmektir.
    http://islamdevleti.info/.../Islam_Sahsiyeti_Cilt_2/19.htm

    YanıtlaSil
  2. Dikkat ederseniz şehir şehir dolaştırıp cihadı anlattırıyorlar bu kardeşimize.
    Dün Hatay bu gün Tokat.

    YanıtlaSil