8 Eylül 2014 Pazartesi

“Nerede ise gökler tepelerinden çatlayacaklar.

“Nerede ise gökler tepelerinden çatlayacaklar. Melekler de Rab-lerine hamd ile teşbih ediyorlar. ¥eryüzünde bulunanlar için ondan mağfiret diliyorlar. İyi bilin ki muhakkak Allah G a f û r ’dur, Rahim ’dir”.

Göklerden maksat, yeryüzünde yaşayan biz insanlara göre üstümüzde gibi görünen ve ancak pek az bir kısmını bilebildiğimiz şu akıl almaz muazzam yaratıklar kümesidir. Şu güne kadar bildiğimize göre göklerde yüz milyara yakın gök cismi dolaşmaktadır. Milyarlarca güneş sistemimize benzer sistemler bulunur ki her birisinin hacmi bizim şu küçücük dünyamızın hacminin milyonlarca katı. Bunları biz kendi icadımız olan basit teleskoplarla görebiliyoruz. Ve gördüğümüz kadarıyla, boşluğa fırlatılmış taneler gibi aralarında akılları durduracak mesafeler olduğunu anlıyoruz. Yüzmilyonlarla ve milyarlarla ifade edilen ve ışık yılı ile belirtilen aralıklar. Kısacası saniyede 168.000 mil (300.000 kilometre) hızla giden ışığın bir yılda katettiği mesafelerle ve rakamlarla ifade edilen uzaklıklar.

İşte çok kısa bir yanını gördüğümüz bu gökler “nerede ise tepelerinden çatlayacaklar” Allah’ın yüceliği ve azameti karşısında kendilerinden geçecekler. Kâinat hissettiği, ve kendinden geçtiği ilâhi azameti unutan insanlarının sapıklığından çekinerek çatlayıverecektir:

“Melekler de Rablerine hamd He teşbih ediyorlar. Yeryüzünde bulananlar için O’ndan mağfiret diliyorlar”.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder