12 Mart 2014 Çarşamba

DİYALOĞ DEDİKLERİ YADA ILIMAN İSLAM DEDİKLERİ ŞEY BUDUR .İSLAM BUNU REDEDER!,

Dinler arası diyaloğ (ılıman islam!) hoş görülü olalım diye diye islamı dejenere etmektir.islam'ın cihatcı duruşunu engelemektir.Bu cografya yıllardan beri İslam kültürü ve medeniyeti olmasına rağmen ,hırıstyan ve yahudi bu coğrafyada olmuştur ve hoşgörü (hak ve hürriyetler) ölçüsünde yaşamıştır; Dinler arası diyaloğ yada ılıman islam diye kastedilen şey Müslümanlığın cihatcı duruşunun ortadan kaldırılması ise öyle görünüyor buna tepki gösteriyoruz Cihadın olmadığı fitnenin azatılması için mücadelenin bulunmadığı bir müslümanık söz konusu olamaz piyasacalığı-laik batıcı zihniyeti kabul etmiş ''namazı da kılın kutlu haftanızda olsun ama faize de devam edin,laik batıcı sisteme de devam edin DİYALOĞ DEDİKLERİ YADA ILIMAN İSLAM DEDİKLERİ ŞEY BUDUR .İSLAM BUNU REDEDER!,Dinler Arası Diyalog Bir FİTNE'Dir ... Ilımlı İslam Demek Cihad Şuuru oLmayacak Kafir'lerin İstilasına Karısmıcak Sadece Namaz Kılcak Oruc tutcak.. Müslümanlığı kutlu dogum haftalarına hapsetmek isteyenlere .hayır müslümanlık,fitneyi (laik batıcı sistemleri) azaltmak (Islah etmek) için mücadele etmektir cihattır. Müslümanlıkda hoşgörü (hak ve hürriyetler) vardır fakat bu (diyaloğ,ılıman islam) şekilde değil Hırstyanların,yahudilerin hayat tarzlarına müdahale etmez zaten müslümanlık tarihi kaytlar bunun açık kanıtıdır. Anadoluda hırstyanlara eziyet edilmiyor hakaret edilmiyor ,aşağılanmıyor.İspanyada müslümanlara yaşama hakkı tanınmazken ,insanlar katolik olmaya zorlanırken islam coğrafyası ordok'su Mecusi'si yahusidi'si kendi dinlerini, hayat tarzların koruyabilmiştir. bu problemler müslümanın problemi değil yani.

Dinler arası diyaloğ (ılıman islam!) laik zihniyet gibi bir türlü ruh ve kalp diyalektiğinden koparlamamış, fiziken imha edilmemiş türkiye halkının ehli sünnet velcemaat anlayışının önünü kesmek ,pörsütmek ,içini boşaltmak ; İslami ve insani devlet idealini kafalardan silmek ; bunun için demokrasi, laiklik melanetini sevimleştirip ''Cihad'' ı sıradan bir illet larak gösterip buharlaştrmak .Evet bu ideal ,halihazırda Dinler arası diyaloğ (ılıman islam!) masalının bilfiil pratiğinde mevcuttur.

Bir keç misalle hemen başlımızdaki aldanmışa geçelim ;

Zaman gazetesinde yazan ,yazarlara ve yazlarına şöyle bir bakın bu bir stratejimi yoksa bir misyonun zahire(açık,alenen) çıkmış halimi siz karar verin; 

Şahin alpay ; ateist ve aynı zamanda dogu aydınlıkçı İşçi partisi eski sekreterlerinden ve kurucu üyelerinde zaman gazetesinen müslümaları inciten yazıların mimarı ''Günah suç olmaz gibi hezyanların dogurucusu Leyla ipekçi ;sabatasist ve liberalist neler yazdığına söylemem gerek yok sanırım Mümtazer türöne ; İslamcılık Tartışmaları'arkasına sıgınarak Müslümanlar iktidarı ele geçirmek ve yönetime katılmak gibi ideallerini çürüttmek ve boşa çıkarmakla ilğili yazıları ile meşhur Hatta imam hatipler kapatılsın diyecek kadara pervasız eski ırkç bir zat ;

Siz ortada dava adamı ve hizmet arıyorsunuz yanılyorsunuz Çünkü İslami esasalara sahipsiz oldukları kadar davalarında da samimiyetsizdirler bunlar işte isbatı ; Siz kadar fedakarlık yapacaksınız canınızdan dişinizden biriktirdiklerinizi bu ''sefillere' aktaracaksın ,bunlar bakın neye ne kadar sahip çıkacaklar :28 şubat TBMM darbe ve muhtıraları araştırma komisyonu 28 şubat döneminde zaman gazetesi imtiyaz sahibi olan Alaaeddin kaya'yı da dinledi ''28 şubat'ta gazateye bir baskı olmadığını belirterek 'ancak gülen okullarına hergün baskın yapılyordu Biz teslim olmaya hazırdık. okulları verip kurtulackatık ama süreç daraldığı için gerçekleşmedi ''.

Okullları verip kurtulacaklarmış , ikbal endişesi nelere sebeb oluyor Peki o gün vermediğimizi nereden bilelim?

Şimdilerde de farklı değil ,topla trilyonlar heba ediliyor gidiyor. Kimsede hesap soramıyor, hani hayrın hesabı sorulmazya o hesap kayıt dışı toplanan bu paralarn hesabına millet sormalı ne oluyor nereye gidiyor öyle birkaç yurdu dershaneyi göstermekle birkaç bin burslu ögrenciyi ifşa etmekle olacak iş değil bu Ki zaten bu yurtlar ve okullarda zaten kişiler üçretleri ile kalıyorlar. Okullar ve dershaneler de bu ülkeni en pahalı okul ve dershaneleri .

Fettullah Gülen'in 35 yıllık yol arkadaşı ve 23 yıllık zaman gazetesi yazarı; hüseyin gülerce;

İslam devleti derseniz tabi hayır! Siz dersenizki ''siz islam devletinde rahat edersiniz'' bende derimki ben dinimi ancak laik batıcı ileri bir demokraside yaşarım . dolayısıyla laiklik şartını ben peşinen kabul ediyorum.(ayrımsızlar.com 02.02.2012)

Adam İslam'ın emri olan şeriattansa peşinen laikliğe teslimim diye diye ekliyor fikir ve ideolacya insanın ağzından böyle inci taneleri gibi dökülüyor. Malum lduğu üzere İslam'da idare şekli yok idare ruhu var Devletin başındaki ve yönetimdeki gurup kim olursa olsun ,Şeriatta zerre miktar taviz vermeden tabi oluyor. ve yine kendileri ile mazbut şahıslar arasnda şeriat karşısında herhangi bir ayrım gözetmiyorsa gerisi kadar önemli değiş. Asolan idare rhudur. Amam gülerce Laik batıcı sistemin bütün bu anlatılanların üstüne görüyor ne diyelim fikirlerde içi boş olan kafanın siyasi dilde de böyle rezaletlere imza atması normaldir.

Din siyasete alet edilmemeli furüatlara takılarak (yani; 5 vakit namaz anlatmak, içki içme demek vs,) tebliğde imrendirici olunmaz .(Http;//arşiv zaman comtr2000/02/29yazarlar 11/html

Sen ve senin gibilerin ne menem işlere bulaştığını Abd ve israil kuyrukçuluğnda bu milleti nasıl bir ihanetin içine sürüklediğinizi şimdi daha iyi görmekteler. dini nasıl siyasete alet etttğini ve bundan kendinize nasıl bir iktidar ve güç devşirdiğinizi bilmeyen kalmadı ha sen sadece kendine dönüp bama nihayetinde KONU MANKENİ olarak kullanıp malı götürenler daha bir gözdeler . Öfkemizi bir kenara bırakalım gülerceyi tanımaya devam eelim; 

Ve başörtüsü ...:Hani bunun efendisi (fettullah gülen) ÇYDD yetklii gibi tesettür füruattandır. demişti ya peki gülerce ne diyor ; '' Hoca efendi başörtülü gösterileri hiç bi zaman desteklemedi Ben 28 şubat zaman gazetesinde genel yayın yönetmenliği yapıyordum ;Başörtüyle direniş ,gösteri yapan insanların zaman gazetesinde o dönem haberleri büyütülerek verildimi? hayır bunu bilerek böyle yaptım .Bu sorumluluğuda üzerime alıyorum( tempo 24 selinongun röportajı)

Bunlar şimdide böyle ;mÜslümanlara yapılan zulumler/haksızlıklar ve müslümanlarn gösterdiği tepkiler ,ahmakça bahaneler ve akıl almaz düşünceler ile yaa gazetelerinde hiç yer vermezler yada iyice sululandırdıktan sonra ara sayfalarda dipte köşelerde yazarlar. kısaca gülercenin dediği gibi hiç desteklemezler. 

(alimparçacığı tarafımdan eklemlerle ve Sezâi Kırlangıç, Zaman Gazetesi ve Hüseyin Gülerce ;Yazısının başlığı “Bir Zamane Yüzsüzü: Hüseyin Gülerce”...)

“Kur’an-ı Kerim’in bazı âyetleri ve bazı hadis-i şerifler tarihi sürecini doldurduğu için bunlarla amel edilemez. Kur’an-ı Kerim’in gelmesiyle yürürlükten kalkmış olan İncil ve Tevrat’ın hükümleri hâlâ geçerlidir. Bugünkü İncillere ve Tevrata inanan Yahudi ve Hıristiyanlar da cennetliktir. Ehl-i Kitap ile ilgili âyetler, hadisler tarihseldir, dolayısıyla bugünkü Yahudi ve Hıristiyanları değil o dönemin insanlarını bağlar.”(F. Gülen, Hoşgörü ve Diyalog İklimi, sh.155-156)

"... Gülen, ikindi vaktinden sonra zaman zaman gelen birkaç misafiriyle sohbet ediyor. Bu sohbetlerin birisinde söylediği şu cümle bana çok anlamlı geldi: "Kâfire kâfir demek müminin vazifesi değil. Kafir demek insanın insanlığına saygısızlıktır." Gülen, o ikindi sohbetlerinde ölümden, ahrette büyük buluşmadan, şuurlu kul olmaktan, kul hakkından, hayatın manasından, insanın derinliğinden, İslamı iyi temsil etmekten ve elbette Türkiye'den çok bahsediyor. Ölüm vurgusu, onda büyük bir özlem olarak karşılık buluyor. Ölümü böylesine arzulayan bir başka insan hiç görmedim. Korkup kaçma değil, koşup kavuşma gibi algılıyor Gülen ölümü. Ölümü anlatırken elini şakağına dayadı ve "Akif'in ölümünden kısa bir süre önce böyle bir fotoğrafı var" demişti ki, Arda Yavuz bu fırsatı kaçırmadı..

.("http://www.milliyet.com.tr/content/fethullah/html/fet08.html 31 Ocak 2005 / Pazartesi)


Müslüman olmayanlara kâfir diyenlere karşı (hakaret olmaksızın) mücadele etme kararı almışlar." Yok artık. bu nasıl bir zihniyettir? "ılımlı islâm" iliklerimize kadar işliyor, artık kâfire kâfir demenin bile yasak olduğu döneme doğru gidiyoruz. oysa islâm terminolojisinde müslüman olmayana kâfir denir. Oysa küfrüyle övünen küffara kâfir demek Allah tarafından emredilen bir ibadettir.

Günümüzde ehl-i kitap kalmadığından dolayı, Müslüman olmayan herkes kâfirdir.

Allah'ın indirdiği Allah'ın bildirdiğine göre .Allah'ın kafir dediğine kafir dememek yani allahın dediğinin tersini söylemek ise küfürdür ...(imam Maturudî'ye göre: "kalben tasdik edilmesi gerekilen itikadî şartları tasdik etmeyen, yani bunları bütünüyle veya kısmen reddeden kişi kâfirdir."dinimizin muteber kitapları bakınız)

CEVAP; http://alimparcacigi.blogspot.com/2012/10/din-bilgilerini-bozmak-icin-diyalog.html

(Hazırlayan hizmete sunan; alimparçacığı )

İLĞİLİ BAĞLANTILAR;

Diyalogcu (gülen cemaati)Yobaza Reddiye!

http://alimparcacigi.blogspot.com/2012/10/diyalogcu-gulen-cemaatiyobaza-reddiye.html

DİYALOG BELGESELİ: Dinler Arası Diyalog Vatanımıza ve Dinimize İhanettir.

http://alimparcacigi.blogspot.com/2012/10/diyalog-belgeseli.html

DİNLER ARASI DİYALOG TUZAĞI (ÖNERİ KİTAP)

http://alimparcacigi.blogspot.com/2012/10/dinleraras-diyalog-tuzagi-ve-dinde_3.html

''Dinler arası diyalog olmaz, din adamları arasında diyalog olur.

http://alimparcacigi.blogspot.com/2012/10/dinlerarasi-diyalog-calsmalarna-anlaml.html

Fethullah Gülen'in Müritlerinden bir tanesi geldi, " Sen Fethullah Gülen`i yıkmaya çalışıyorsun!" ama yıkamazsın dedi...Bende, http://alimparcacigi.blogspot.com/2012/10/fethullah-gulenin-muritlerinden-bir.html

Lığt (ılıman) İslamcı : Gülen cemati tehlikeli bidat ehli hareket

http://alimparcacigi.blogspot.com/2012/10/lgt-lman-islamc-fettulllah-gulen-cemati.html

"Dinlerarası diyalog, Kilise'nin bütün insanları Kilise'ye döndürme amaçlı misyonunun bir parçasıdır..

http://alimparcacigi.blogspot.com/2012/10/dinleraras-diyalog-kilisenin-butun.html

DİNLER ARASI DİYALOG TUZAĞI ( DİYOLOĞCULARA REDDİYE)

http://alimparcacigi.blogspot.com/2012/10/dinleraras-diyalog-tuzagi-ve-dinde_3.html

Dinler Arası Diyalog Vatanımıza ve Dinimize İhanettir.

http://alimparcacigi.blogspot.com/2012/10/dinler-aras-diyalog-vatanmza-ve.html

DİYALOG BELGESELİ: KAYNAKLI EYLEM VE SÖZLERİ!

http://alimparcacigi.blogspot.com/2012/10/diyalog-belgeseli.html

‘Müslümanlar Nasıl Hıristiyan Yapılır?

http://alimparcacigi.blogspot.com/2012/10/muslumanlar-nasl-hristiyan-yaplr.html

Din bilğilerini bozmak için diyalog yapıyorlar.

http://alimparcacigi.blogspot.com/2012/10/din-bilgilerini-bozmak-icin-diyalog.html

Diyalogcu Hayrettin Karaman Gerçeği?http://alimparcacigi.blogspot.com/2012/10/hayrettin-karaman-teroristbas-apo-kadar.html

Bid’at ve bid’at ehli olanlar!

http://alimparcacigi.blogspot.com/2012/10/bidat-ve-bidat-ehli-olanlar.html

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/487972_326155287496238_720037199_n.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder