18 Eylül 2014 Perşembe

FİRAVUNUN TAKTİKLERİ...

 TARİH TEKERRÜRDEN İBARET SÖZÜNÜN İSPATI VE BU GÜNÜMÜZDEKİ İNSANLARIN EZİCİ ÇOĞUNLUĞUNUN AYNEN FİRAVUNUN KİTLESİ GİBİ OLUŞU....
BU GÜNÜMÜZDEDE GÜNDEMİ SAPTIRIYORLAR İYİ BAKILIRSA GÖRÜLÜR BUNLARDA FİRAVUNUN TAKTİKLERİNİ UYGULUYORLAR.
Öyle şeylerle meşgul etmektedirler ki, gerçek denen bir şeyi dönüp araştıracak imkân ve fırsat bulamamaktadırlar, öyle muhtelif nesnelere dikkatlerini çekmektedirler ki, onlar ruhlarını çevreliyerek bu suni şeylerle ilgilenip durmaktadırlar. Binaenaleyh bu duruma düşmüş kitleleri küçük görmek gayet kolay olur. Başlarına geçip onlara kumanda etmek, rahatça sağa ve sola götürmek mümkündür.

Diktatörler bu hareketi ancak belli bir istikameti olmayan, her-şeyi Allah’ın hükmüne bağlayarak iman ölçüsüyle ölçmeyen bozuk kitleler arasında yapabilirler. Mü’minleri aldatmak ve küçük görmek ise çok zordur. Rüzgâra kapılmış bir tüy gibi onlarla oynamak’ mümkün değildir. İşte bu noktaya dayandırıyor Kur’anı kerîm kalabalık kitlelerin Firavun’a verdikleri cevabı:

54 — Firavun kavmini küçümsedi ama onlar yine de kendisine itaat ettiler. Çünkü onlar fasık bir kavimdi.

Ve nihayet imtihan, ihtar ve uyarı dönemi bitiyor ve Allah onların inanmayacağını kestiriyor, imtihanda başarı göstermediklerini görüyor. Allah’ın aydınlık ve açıklık ihtiva eden âyetlerine karşı gözlerini yumuyorlar. Ve Firavun’un hile ve oyunlarına kapılarak ona boyun eğiyorlar. Ve bunun üzerine Allah’ın emrini hak ederek ihtarına maruz kalıyorlar:

55 — Bizi öfkelendirince onlardan intikam aldık. Ve hepsini suda boğduk.

56 — Ve onları sonradan geleceklere bir örnek ve ibret kıldık.”
Zuhruf

1 yorum:

  1. BEN BU FİRAVUNUN KİTLESİNDEN OLMAYACAĞIM ALLAH'IN İZNİYLE.
    MÜMİNLERDEN OLACAĞIM İNŞALLAH
    Diktatörler bu hareketi ancak belli bir istikameti olmayan, her-şeyi Allah’ın hükmüne bağlayarak iman ölçüsüyle ölçmeyen bozuk kitleler arasında yapabilirler. Mü’minleri aldatmak ve küçük görmek ise çok zordur. Rüzgâra kapılmış bir tüy gibi onlarla oynamak’ mümkün değildir.
    Huseyin Sasmaz'ın fotoğrafı.
    https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10639688_803327563021390_3698378617001858661_n.jpg?oh=d4caa42290dd129e0b81ec1d7e60256e&oe=548CE689

    YanıtlaSil